Professionele Voetverzorging

  "De Juiste Stap"  

U WORDT OP UW VOETEN GEDRAGEN, GEEF ZE DE AANDACHT DIE ZE VERDIENEN.         


WEETJE:                                                                                                                                           

De voet bestaat uit 28 botten, 107 gewrichten en 19 spieren. 

Ondanks dat de huid van onze voeten bijna geen onderhuids weefsel heeft, is het toch erg stevig.

 

VOETVERZORGINGS TIPS:

Luister naar uw voeten 

Het is niet normaal als u pijnlijke voeten heeft. Verdring de pijn van uw voeten dus niet. Draag goed passende schoenen met voldoende ruimte voor de tenen en draag geen TE strakke sokken. Meestal kunnen voetproblemen makkelijk worden opgelost, ook uw pedicure kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. 


Uw voeten wasse

Was dagelijks uw voeten met handwarm water en gebruik hierbij liever geen zeep. Laat uw voeten niet TE lang in het water, dit kan uitdroging tot gevolg hebben. Droog uw voeten daarna altijd heel goed, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Geef uw voeten de tijd om te drogen.  


Mooie voeten met verzorgde nagels 

Nagels knippen is een vast onderdeel van voetverzorging. Gebruik bij voorkeur een nagelschaartje,  dan splijten je nagels niet. Knip je nagels aan de bovenkant recht af zodat  ze niet splijten of ingroeien. Knip de nagels niet TE kort en niet rond af om het ingroeien van de nagels te voorkomen. 

De vorm van de nagels moet de natuurlijke vorm van de teen volgen. Maak de randen glad met een nagelvijl. Wrijf olie of voetcrème over de nagelriemen en nagels. Dit is mild voor brokkelige nagels. 


Voorkom ingroeiende teennagels: 

Een pijnlijke aandoening zijn ingroeiende teennagels die zo snel mogelijk moeten worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

*Druk door slecht passende schoenen

*Het verkeerd (te kort) knippen van teennagels 

*Een weke nagelomgeving door veel baden en/of transpiratie 


Eelt: de beschermlaag voor de voeten 

Eelt ziet er vaak onaantrekkelijk uit, maar voor je voeten vormt het eigenlijk belangrijke bescherming. Door regelmatige druk, schoenen die te nauw zijn, hoge hakken of dunne zolen, ontstaan er ontstekingen in de lederhuid.                                               

Om verwondingen te voorkomen krijgt het lichaam het signaal om de huid op het beschadigde deel dikker te laten worden en wordt er een eeltlaag gevormd. 

Helaas kan de eeltlaag zichzelf niet beschermen, waardoor het eelt makkelijk kan uitdrogen en scheuren. Als er een constante- en te grote druk ontstaat kan er meer eelt (droge verhoornde huid) gevormd worden en dus ook meer kloven.                                              

Kloven zijn pijnlijke gespleten plekken die vaak veroorzaakt worden door een extra droge huid. Deze pijnlijke plekken komen het meest voor bij de hiel. Vaak door het dragen van te kleine en/of verkeerde slippers. Draag goed passende schoenen!

Eelt randen aan de hiel ontstaan vaak door het dragen van te kleine schoenen, waarbij de hiel over of op de rand van de achterzijde van de schoen loopt.

Tip: 

Behandel extreem droge voeten met een intensief voetcrèmemasker van bijvoorbeeld HFL Laboratories. Breng 's avonds een dikke laag intensief werkende voetencrème aan, trek een paar katoenen sokken aan en laat het de nacht intrekken. Je kunt je alvast verheugen op hele zachte voeten. Voor ieder voettype en voor iedere huidtype is er een goede voetencrème verkrijgbaar. 

Uw pedicure kan u hierover adviseren.                                           


Tip: 

Als er blaren zijn ontstaan door huidwrijving, prik deze dan nooit door en maak ze niet kapot. Laat de blaar zitten, plak er een pleister op en laat de blaar er op natuurlijke wijze afvallen. Waar de blaar gezeten heeft schoon maken met een ontsmettingsmiddel en de huid met een steriel gaasje/ verband afdekken.                                                              Koester uw voeten 

                                                         Zij dragen u uw leven lang