Pedi-Wol
www.pedi-wol.nl Wol van de Texelaar
Pedi-Wol www.pedi-wol.nl Wol van de Texelaar
Mogelijkheden en Voordelen.......
Pijnplekken: Pedi-Wol ideaal voor het drukvrij leggen van pijnlijke plekken op of onder de voet.
Natuurlijk: Pedi-Wol bestaat uit 100% schapenwol, afkomstig van Texelse schapen. De wol is gewassen, bewerkt en geklaard door proffesionals.
Direct resultaat: Pedi-Wol geeft direct resultaat en is daarom de oplossing voor o.a. wandelaars en sporters.
Wat Pedi-Wol eigenlijk precies doet:
In Pedi-Wol zit wolvet. Het lijkt qua samenstelling sterk op huidvet. Wolvet trekt heel goed in de hoornlaag van de huid en heeft daardoor een helende en verzachtende werking op de huid. Wolvet is vaak terug te vinden in zalven/cremes, dit in verband met het herstellend vermogen van de huid.
Pedi-Wol kan preventief worden toegepast op plekken, die druk kunnen geven en of pijn kunnen gaan doen. De Pedi-Wol hecht zich aan de sokken, waardoor het niet gaat verschuiven.
Pedi-Wol helpt zelfs bij hielspoor en bij een branderig gevoel onder de voeten. Wanneer het vetpolster onder de voet verminderd is kan Pedi-Wol ook als een tijdelijke oplossing gebruikt worden. Wanneer bij het sporten door stoten de nagels kapot zijn gegaan zal Pedi-Wol helpen om de pijn te verzachten.
Ook bij oudere mensen en risicovoeten is Pedi-Wol goed te gebruiken, het is zelfs heel geschikt voor de gevoelige oudere huid. Ook bij het inlopen van nieuwe schoenen kan Pedi-Wol goed helpen.
Het Texelse Schaap
De "Texelaar" is een Texels Schapenras dat al eeuwenlang prachtige wol geeft. Een groep Texelse schapenfokkers bewaart nog altijd de zuiverheid van het schapenras en dus de hoge kwaliteit van de wol.
De Texelaar kent als geen ander de unieke eigenschappen van Texelse schapenwol. Rond 1850 is het ras gekruist met een aantal Engelse rassen om een betere wolopbrengst te krijgen. Op deze wijze is er een stabiel ras ontstaan met prima eigenschappen. Naast de witte Texelaar is er ook de blauwe variant. De wol van de Texelaar loopt over de gehele romp. Hij heeft een vrij brede kop, zonder hoorns. Ze kunnen wel zo'n 70 tot 80 kilo wegen. Als een Texelaar geschoren wordt is de wolopbrengst zo'n 4 a 5 kilo.
Toepassingen: Waar wordt Pedi-Wol voor gebruikt?
Ingroeiende Nagel: Hierbij kun je eenvoudig een pluk wol om de teen draaien. De sokken zullen de wol prima op z'n plaats houden en de druk zal verminderd worden.
Pijnlijke voorvoet: Hier heb je een flink stuk wol voor nodig die je onder de voorvoet legt en vastzet tussen de tenen. Ook hier zullen de sokken de wol op z'n plaats houden. Sporters hebben hier veel baat bij.
Vergroeiing van de grote teen (HalluxVals): Bij een pijnlijke en gevoelige HalluxValgus neem je een pluk wol, maakt het wat plat en maak er een gaatje wat om de grote teen gaat. De iets platgedrukte wol verdeel je over de zijkant van de HalluxValgus. De sokken zullen de wol op z'n plaats houden.
Pijnlijke hiel/hielspoor: Ook hiervoor neem je een flinke pluk wol die je net boven en onder de pijnlijke hiel omslaat, denk aan een drukverband. Ook hier zorgen de sokken er weer voor dat alles op z'n plaats blijft zitten.
Likdoorns: Hierbij kun je Pedi-Wol heel goed toepassen. Gewoon een plukje om of tussen de teen kan de druk al verminderen.
Preventief gebruik: Ideaal voor sporters die moeten trainen of een wedstrijd moeten spelen. Je kunt blaarvorming en drukplekken voorkomen door van te voren de Pedi-Wol op de risicoplekken te plaatsen.
Blaren: Als er toch een blaar is ontstaan dan kun je afhankelijk van de locatie gewoon een pluk Pedi-Wol gebruiken ter bescherming.
VRAGEN over PEDI-WOL:
Kan ik Pedi-Wol wassen? Nee, het is niet aan te raden om de wol te wassen, omdat de lanoline al is opgenomen door de huid en de wol wordt na het wassen heel stug en zit daardoor niet lekker.
Kan ik Pedi-Wol vaker gebruiken? Dat zou kunnen, maar wel met beleid. Als de Pedi-Wol rondom de tenen zit, dan is het belangrijk dat je het voorzichtig verwijdert en dan kun je eventueel hetzelfde stukje weer opnieuw gebruiken. Het is iets wat je gewoon moet proberen.
Kan ik Pedi-Wol ook op blaren gebruiken? Ja, dan kan heel goed. Als de blaar er is, kun je de Pedi-Wol gebruiken om de pijn te verminderen. Heb je nog geen blaren, maar ga je bijvoorbeeld een stuk wandelen, dan kun je de Pedi-Wol preventief op de gevoelige locaties op de voet aanbrengen.
Kan iedereen tegen lanoline? Wolalcoholen, ook wel lanoline genoemd, komen voor in wolvet, een wasachtige substantie die door de talgklieren van schapen wordt uitgescheiden. Lanoline beschermd de vacht tegen weersinvloeden. Sommige mensen zijn allergisch voor lanoline en dat uit zich in een vorm van jeukende eczeem. Dan wordt uiteraard het gebruik van Pedi-Wol afgeraden. Een alternatief zou zijn, de wol van Alpaca's. Daar zit geen wolvet in en werkt ook drukverminderend.
Waarom vind ik soms een grassprietje of stukje stro in de Pedi-Wol? Pedi-Wol is een 100% natuurproduct, afkomstig van Texelse schapen. Hoewel de wol meerdere malen door professionals wordt gewassen, bewerkt en geklaard, blijft er soms een grassprietje achter. Dit is heel eenvoudig zelf te verwijderen voordat u het toepast.
Voel je de wol niet zitten in je schoen? Als je de wol op de plek die je drukvrij wilt leggen toepast, dan zal deze zich binnen enkele seconden vormen naar je voet en zul je de wol niet meer echt voelen. Maar de pijn of de druk zullen ook verdwenen zijn.
Moet ik veel wol gebruiken om een plek drukvrij te krijgen? Dat hangt een beetje van de plek af. Heb je een drukplek tussen de tenen, dan heb je maar weinig Pedi-Wol nodig. Onder de voorvoet is er dat veel meer. Op de folder staat hoe je de Pedi-Wol kunt toepassen, maar je kunt natuurlijk ook altijd je eigen creativiteit gebruiken.
www.pedi-wol.nl
Koester uw voeten
zij dragen u uw leven lang